Ennätyssuorituksessa hyödynnettiin ja kerättiin monenlaista dataa, sillä projektissa olivat mukana älyvaatteita kehittävä ja lihasmittaukseen erikoistunut Myontec Oy sekä urheiluelektroniikkaa valmistava Polar Electro Oy.
– Tästä oli helppo innostua, kun huomasimme, että ennätysyritys on vakaalla pohjalla hyvän ja monipuolisen harjoittelun ansiosta. Polarin tuotteita on vuosien saatossa käytetty esimerkiksi ulkoavaruudessa ja formula-autoissa, joten ennätysyrityksen mittaaminen kuulosti hienolta haasteelta, toteaa Polarin Smart Coaching Manager Ville Uronen.
"Tästä oli helppo innostua, kun huomasimme, että ennätysyritys on vakaalla pohjalla hyvän ja monipuolisen harjoittelun ansiosta. "
Jussi toteutti suunnitelmaansa täsmällisesti eikä lähtenyt liian kovaan alkuvauhtiin. Suoritusta mittaavan multisensorin tuottama data lähetettiin livenä taustapalveluun hyödyntäen uutta IoT-radioteknologiaa.
Suorituksen aikana Jussin maksimisyke oli vain 164 lyöntiä minuutissa, vaikka esimerkiksi ensimmäisen 100 metrin aikana nopeus nousi hetkellisesti ja se oli jopa 10,4 km/h. Lihasaktiivisuus vastasi noin 41 % mitatusta maksimista. Keskivaiheilla Jussi käytti lihaksiaan 35 % teholla.
– Kehon vasemman puolen lihasten, etu- ja takareisien sekä pakaralihasten, aktiivisuustaso oli suurempi, mikä kertoo kehon lihastasapainosta mutta todennäköisesti myös radan ympyrämuodosta, Myontecin asiantuntija Heidi Jarske analysoi.